Skoči na vsebino
Izvedba elektroinštalacije v novogradnjah in adaptacije v starejših zgradbah

Klasične elektroinštalacije

Naša osnovna dejavnost je izvedba elektroinštalacije v novogradnjah kot tudi izvedba adaptacij v starejših zgradbah (stanovanjski in večstanovanjskih objektih, obrtnih delavnicah, trgovskih objektih, …).

Izvajamo inštaliranje elektroinštalacij v klasični izvedbi kot tudi v EIB-KNX sistemu oziroma inteligentno inštalacijo.

Ponujamo vam še naslednje storitve:

izvedba predelave elektro omar (notranjih in zunanjih),

zamenjava klasičnih varovalk z avtomatskimi odklopniki,

zamenjava merilnih garnitur v glavni omari,

izvedba strelovoda,

izvedba elektromeritev po EDISON protokolu,

meritve ozemljitev,

elektromeritve za poslovne prostore,

meritve elektroinstalacij jakega toka,

meritve strelovodov.

Kaj je EIB KNX?

Pametna inštalacija

EIB KNX je vodilni svetovni standard za inteligente elektroinstalacije, ki zagotavljajo kvaliteto sistema za inteligentno hišo.

Sistem za pametne zgradbe (tudi pametna hiša, inteligentna hiša,…) omogoča integracijo različnih tehničnih sistemov (razsvetljava, ogrevanje,…) in naprav (avdio/video komponente, IP kamere,…) v enoten sistem s centralnim upravljanjem preko osebnega računalnika, tabličnega računalnika (iPad, Android), zidnega panela na dotik ali mobitela (iPhone, Andorid). Hkrati omogoča avtomatizacijo različnih vsakodnevnih opravil.

Inteligentna hiša se pogosto napačno dojema kot le “igrača za premožnejše”. Vendar bistvo inteligentne hiše ni upravljanje razsvetljave z mobilnim telefonom iz naslonjača, temveč je največja dodana vrednost avtomatizirano izvajanje različnih opravil. Če poenostavimo, kvalitetno sprogramiran sistem hišne avtomatizacije samodejno izvaja opravila, ki omogočajo prihranke energije ter povečajo varnost in udobje brez posredovanja uporabnika. Uporabnikov strah pred zapletenim  upravljanjem z inteligentno elektroinštalacijo je odveč, saj dober sistem upravlja sam s seboj. Še zmeraj pa seveda lahko svojo hišo, stanovanje ali pisarno upravljate tudi klasično preko stikal in sobnih termostatov, kar pomeni da niste odvisni od tehnologije, temveč ste še vedno vi zadnji, ki odloča kaj bo prižgano in kaj ugasnjeno.

ELSTIN ELEKTRO d.o.o., Kurirska pot 4, SI-8270 Krško

© 2024 ELSTIN Elektro d.o.o.